zondag 4 juli 2010

dag van vertrek; Avontuurlijk of onfortuinlijk?








Wat als een ontspannen vakantie had moeten beginnen, eindigde toch iets anders dan verwacht.
Het begon vrijdagochtend tijdens het inchecken al.
Onze vlucht was eerst gepland via Frankfurt naar Chicago, maar was al snel omgezet naar Washington. De vlucht was alleen nog niet door Lufthansa aangepast zodat wij alleen een boarding pass konden printen via Chicago. Maar met behulp van de baliemedewerker van Lufthansa, mochten we direct bij de Star Class balie (daar stond geen ellenlange rij) onze koffers inchecken.
Vervolgens een goede vlucht gehad naar Frankfurt en door naar United Airlines om in te checken voor Washington.
Daar begon de ellende al dat we de boarding pass van Frankfurt moesten laten zien i.v.m. de bagagenummers. Die was ik vergeten in het toestel van Lufthansa, waardoor we pas als laatste mochten instappen. (ze moesten de koffers aan onze tickets linken of zoiets?)
Vervolgens aan boord van United, riemen vast, we zouden drie kwartier eerder aankomen…
Zouden ja, als de toren van Frankfurt ons gelijk had laten vertrekken, echter kregen we geen toestemming en stonden we daarom nog twee uur op de grond! Hierdoor hebben we de vlucht van Washington naar Orlando gemist.(boehoe!)
Omdat ik zo van streek was, kregen Martijn en ik allebei een flesje wijn gratis en kwamen ze ons melden dat NL had gewonnen van Braziliƫ!
Er was gelukkig omgeroepen dat we met de eerstvolgende vlucht naar Orlando zouden vliegen. Ze hadden er alleen niet bij vermeld dat de vlucht van 10 uur ’s avonds vol zat en wij dus de volgende dag ingeboekt waren.
Dus al snikkend bij de balie heeft de aardige mevrouw achter de balie van United Costumer Service ons een vervangende vlucht gegeven met US Airways naar Orlando, maar wel weer met een tussenstop in Charlotte, North Carolina!!!!
Ja, we hebben dus vier vluchten gehad gisteren!
Een heel klien toestelletje twee stoelen aan beide kanten, vlogen we met een uurtje naar Charlotte, leuke airport trouwens, maar wij waren echt verrot.
12 uur ’s nachts (US tijd) kwamen voor het laatste dilemma te staan. Waren de koffers wel in Orlando aangekomen?
De vlucht van 10 uur van United zou deze hebben meegenomen, maar je weet het natuurlijk nooit!
Ze waren er niet toen we eindelijk gearriveerd waren, maar het bleek dat het toestel net geland was en de koffers nog niet op de band lagen. Toch met heel veel spanning wachten en wachten….gelukkig, daar waren ze. Nu nog een auto uitzoeken en we konden naar het Resort.
Liam heeft deze uitgekozen en het is een Chevrolet geworden, omdat ie blauw was….
Om 1.30 am waren we bij het resort, 2.30 lagen we op bed. We waren inmiddels al meer dat 27 uur op de been……..wat een dag!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Larissa,

    jeetje wat een toestand zeg. Jullie moeten helemaal kapot zijn geweest.
    Ik zat gisteren al te kijken naar de rij achter mij, maar de stoelen bleven leeg, totdat er een verdwaalde piloot daar plaats nam.

    Maar ik ben blij dat jullie allemaal save zijn aangekomen. En nu genieten van de vakantie.

    Groetjes,
    meriam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow he, je kan beter beginnen dat is duidelijk, wat een reis naar je vakantie bestemming zeg.

    Maar ... jullie zijn er in ieder geval. Nou geniet van de vakantie, want die is nu echt begonnen, en heeel veeeel lol nog, vanaf nu alleen nog maar de goede dingen voor jullie!!!

    Daar gaan wij voor duimen!

    BeantwoordenVerwijderen